VELIČANSTVENO NASLEĐE

Velicanstveno nasledjePodgorica ima izvanredan geografski položaj u središnjem dijelu Crne Gore, na raskrsnici primorskog i planinskog područja, u koridoru turističkih tokova. Blaga klima okružila je grad bujnim vinogorjima i podarila mu blage zime i topla ljeta. Obilje sunca i toplote svrstavaju Podgoricu u oblasti sa ugodnom klimom.

Posebnu vrijednost i prirodnu ljepotu predstavljaju rijeke Morača i Ribnica koje grad sijeku u pravcima sjever – jug i istok – zapad. Podgorica predstavlja i svojevrsnu prirodnu raskrsnicu, na oko 50 km južno izlazite na crnogorsko primorje, dok na oko 70 km sjeverno nailazite na prvi ski – centar. Kuriozitet ovako male zemlje predstavlja i mogućnost da se u tropskom danu kupate na primorju, a da samo na par sati vožnje doživite zimsku avanturu na planinskim vrhovima.

 

SAVRŠENA LOKACIJA

Savrsena-lokacijaPodignut na obali rijeke Morače, hotel ima jedinstvenu lokaciju. Nalazi se u centralnom dijelu grada, a istovremeno je u mirnoj rekreativnoj zoni, što mu daje posebnu atraktivnost pogotovo u ljetnim mjesecima kada su mikroklimatski uslovi na ovoj lokaciji mnogo povoljniji nego na drugim lokacijama u gradu. Dodatna pogodnost je blizina svih glavnih administrativnih, privrednih i sportskih centara u gradu. Ekskluzivnost lokacije zahtijevala je i ekskluzivnost objekta pa se Hotel odlikuje kvalitetom hotela sa četiri zvjezdice.

  

 

 

HOTEL DANAS

Hotel Podgorica izgrađen je 1967. godine, i predstavlja jedinstveno arhitektonsko djelo renomiranog crnogorskog arhitekte Svetlane Kane Radović. Za ovaj projekat ona je dobila Borbinu Nacionalnu nagradu za arhitekturu sa posebnim akcentom na uklapanje u postojeći prirodni ambijent. Autentičnost spoljašnjeg izgleda i moderan unutrašnji dizajn u potpunosti zadovoljavaju visoke standarde ugostiteljskih usluga.

Hotel danas